Dijital Ortodonti

Dijital ortodonti, geleneksel ortodontik tedavi yöntemlerini dijital teknoloji ile birleştiren bir yaklaşımı ifade eder. Bu yöntem, bilgisayar teknolojisi, görüntüleme teknolojisi ve diğer dijital araçları kullanarak ortodontik teşhis, planlama ve tedavi süreçlerini optimize etmeyi amaçlar. Eskiden hastadan alınan ölçüler yerine ağız içi tarama ile elde edilen dijital modeller kullanılmaktadır. 3D modelleme ve simülasyon sayesinde mevcut durum analiz edilir ve hasta henüz tedavi başlamadan olası tedavi sonuçlarını görme imkanı bulur.

 

Dijital Ortodonti
Dijital Ortodonti

 

3D görüntüleme hekimlere daha hızlı ve daha hassas tedavi planlama imkanı sunar. Ortognatik çene cerrahisinde dijital ortamda yapılan üç boyutlu planlamalar ile çok daha hassas ölçümler yapılabilir, bu da hata payını minimuma indirmektedir.

 

 

 

Bilgilendirme

Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum bölümüne yazarak sorabilirsiniz. Sizlere cevap vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

Dr. Betül Nazlu Muştu olarak sizlere sürekli bilgilendirme makaleleri hazırlamaktayım, diğer yazılarımızı okumak için lütfen tıklayın.

Ayrıca beni Instagram ‘dan da takip edep merak ettiklerinizi sormaktan çekinmeyiniz.

Dijital Ortodonti Dijital ortodonti, geleneksel ortodontik tedavi yöntemlerini dijital teknoloji ile birleştiren bir yaklaşımı ifade eder. Bu yöntem, bilgisayar teknolojisi, görüntüleme teknolojisi ve diğer dijital araçları kullanarak ortodontik teşhis, planlama ve tedavi süreçlerini optimize etmeyi amaçlar. Eskiden hastadan alınan ölçüler yerine ağız içi tarama ile elde edilen dijital modeller kullanılmaktadır. 3D modelleme ve simülasyon sayesinde […]